Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

DISINFO: Проект „Украйна“ има за цел да унищожи белите християни и да разпространи ЛГБТ+

[post-views]
Украйна обвини руските сили в убийство и разчленяване на военнопленник

Украйна не е проект за съживяване на демократичните общности в бившия Съветски съюз. Това е проект за унищожаване на славянския християнски човек. Това, което трябва да дойде вместо него, е факлата на ЛГБТ+, травеститите и т.н. Този процес продължава.

ОТГОВОР

Това е повтарящ се прокремълски разказ за морално покварения Запад, който се опитва да разпространи ЛГБТ+ културата в Украйна в ущърб на семейните ценности. Това твърдение беше направено в контекста на пълномащабното нахлуване на Русия в Украйна.

Това невярно твърдение се представя като оправдание за нахлуването и служи за отклоняване на отговорността за незаконните действия на Москва като военни престъпления и престъпления срещу човечеството. Бруталната война на Русия срещу Украйна е абсурдно представена като война срещу така наречения изроден и извратен Запад, който представлява заплаха за това, което руснаците наричат ​​традиционни ценности. Разказът за това, че Западът уж заплашва тези ценности, е един от най-разпространените прокремълски наративи. Тези твърдения описват руската цивилизация като морално по-висша от западната. Москва използва този наратив, за да се обяви за защитник на традиционните социални и духовни ценности както в Русия, така и по света. Прогресивните западни нагласи относно различни нормативни въпроси, включително правата на жените, етническите и религиозните малцинства и LGBTQ групите, наред с други, често се подкопават и изкривяват в прокремълските медии.

Партньорите на Киев в ЕС не насърчават гей пропагандата в Украйна. Европейската комисия издава доклади, за да оцени положението на ЛГБТ хората в Украйна и да помогне за решаването на проблемите със защитата на техните права в процеса на присъединяване на Украйна към ЕС.

Украйна не е проект. Тя е суверенна и независима държава с демократично избран президент и парламент. Суверенитетът на Украйна е нарушен от непрекъснати актове на агресия от страна на руските въоръжени сили от 2014 г. насам, кулминирали с непровокираната и неоправдана пълномащабна военна инвазия в Украйна на 24 февруари 2022 г. Широка коалиция от над 50 държави, включително западните партньори на Украйна, й предоставя военна, икономическа и хуманитарна помощ с единствената цел да й помогне да отблъсне агресията на Русия.

https://euvsdisinfo.eu/report/project-ukraine-aimed-at-destroying-white-christians-and-spreading-lgbt

Превод – Евгени Мандаджиев

Най-ново

Единична публикация

Избрани