Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Камала Харис представи официално тандема си с Тим Уолц на предизборен митинг в град Филаделфия

[post-views]
Камала Харис представи официално тандема си с Тим Уолц на предизборен митинг в град Филаделфия

Вицепрезидентката на САЩ Камала Харис представи официално тандема си с Тим Уолц, представящ Демократическата партия в президентската надпревара, на предизборен митинг в град Филаделфия, щата Пенсилвания, предаде Асошиейтед прес.

Председателят на Националния комитет на Демократическата партия Джейми Харисън и Миниън Мур, която ще председателства предстоящия национален партиен конгрес в Чикаго, щата Илинойс, обявиха в изявление, че Харис и Уолц са получили официално правото да участват в изборите като претенденти на партията.

Късно вечерта в понеделник бе публично обявено, че Камала Харис си е осигурила необходимия брой гласове от делегатите на предстоящия конгрес след направеното онлайн гласуване.

Пред аудиторията във Филаделфия кандидат-президентът на демократите изтъкна постиженията на Уолц като губернатор на щата Минесота и най-вече усилията му да подобри благосъстоянието на средната класа. Най-големите аплодисменти обаче избухнаха, когато тя спомена как посоченият от нея за кандидат-вицепрезидент е издействал безплатна храна за всички общински училища в щата.

„Той не пожела да остави учениците гладни. Направи закуската и обяда в столовата безплатни за всеки един ученик“, заяви Харис. Тя посочи, че нейният кандидат-вицепрезидент е и ловец и притежател на оръжие, като засегна темата за направените от губернатора на Минесота „проверки за притежание на оръжие от страна на гражданите назад в годините“ и „увеличените от него санкции за незаконна продажба на огнестрелни оръжия“.

„Такъв вицепрезидент ще бъде той и такъв вицепрезидент заслужава Америка“, каза още Харис от сцената, на която до нея беше Уолц. Тандемът обяви, че откакто вчера сутринта е бил обявен кандидатът за вицепрезидент на Демократическата партия, предизборният ѝ щаб е събрал над 20 милиона долара дарения за кампанията, предаде Ройтерс.

„Нямам търпение за дебатите с кандидата за вицепрезидент на републиканците Джей Ди Ванс“, каза от сцената на свой ред Уолц.

Източник: bta.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани