Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Президентът на САЩ разговаря с лидерите на Катар и Египет във връзка с регионалното напрежение

[post-views]
Президентът на САЩ разговаря с лидерите на Катар и Египет във връзка с регионалното напрежение

Президентът на САЩ Джо Байдън разговаря с лидерите на Катар и Египет снощи по въпроса за деескалацията на напрежението в региона, както и за прекратяването на огъня в ивицата Газа и за споразумението за освобождаването на държаните от радикалната палестинска групировка „Хамас“ израелски заложници, съобщи Белият дом, цитиран от Ройтерс.

Същевременно египетското президентство каза в изявление, че по време на телефонния разговор с Байдън президентът на Египет Абдел Фатах ас Сиси е потвърдил гледната точка на Кайро във връзка с „опасността от последици от продължаването на войната в Газа и нейното отрицателно влияние върху стабилността в региона“. По думите му сключването на примирие между Израел и „Хамас“ е в основата на възстановяването на спокойствието и стабилността в региона.

Байдън и Сиси са се споразумели да продължат да работят за прекратяване на огъня и за прилагането на решението на израелско-палестинския конфликт посредством едновременното съществуване на две държави, се казва още в египетското изявление.

Етипет, Катар и САЩ продължават да действат като посредници между Израел и „Хамас“, за да се сложи край на войната в Газа, посочва Ройтерс.

Източник: bta.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани