Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Общо 214 пожара са загасени в страната през изминалото денонощие, пострадали са двама души

[post-views]
Общо 214 пожара са загасени в страната през изминалото денонощие, пострадали са двама души

Общо 214 пожара са загасени в страната през изминалото денонощие, пострадали са двама души, съобщиха от Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ (ГДПБЗН) на сайта си.

Звената на пожарната са реагирали на 255 сигнала за произшествия.

С преки материални щети са възникнали 35 пожара, от които: 18- в жилищни сгради; четири- в спомагателни, временни или паянтови постройки; шест- в транспортни средства; два- в горски масиви; един-в открити площадки в урбанизираните територии; един в съоръжения на открито; три- други.

Без нанесени материални щети са възникнали 179 пожара, от които: 135 в сухи треви, горска постеля и храсти; един в стърнища; 35 в отпадъци; осем- други.

Извършени са 31 спасителни дейности и помощни операции, от които: три при катастрофи в транспортни средства; една при инциденти с опасни вещества; 27 техническа помощ (оказване съдействие на други структури на МВР – три, отстраняване на опасни предмети – пет, оказване съдействие на граждани – три, оказване съдействие на други структури и ведомства – девет, други – седем).

Лъжливите повиквания са 10.

Служители на регионалните дирекции „Пожарна безопасност и защита на населението“, военнослужещи от Българската армия и доброволци и вчера участваха в гасенето на пожари в различни части на страната.

Източник: bta.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани