Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

ДЕЗИНФО: „Демократичната загриженост“ за изборните резултати във Венецуела е стратегия за политическа намеса

[post-views]
ДЕЗИНФО: „Демократичната загриженост“ за изборните резултати във Венецуела е стратегия за политическа намеса

РЕЗЮМЕ

Националният избирателен съвет на Венецуела потвърди, че с над 80% от преброените гласове, необратимата тенденция, е дала победата на Николас Мадуро. Венецуела е страна с най-големите петролни запаси в света и е регионален фар на мултилатерализма и овластяването на хората. Никой не е видял никаква необходимост да се представят протоколите от изборите в Европейския парламент, нито във Великобритания, нито във Франция. Така че може да се заключи, че този спектакъл на „демократична загриженост“ не е нищо друго освен стратегия на политическа намеса с много конкретни цели.

ОТГОВОР

Това е прокремълски опит за дезинформация за отвличане на вниманието от неясния характер на изборите във Венецуела чрез поставяне под въпрос на намеренията на тези, които изразяват загриженост или критика. В този случай тези твърдения са очевидно неоснователни.

Съмненията относно изборните резултати във Венецуела не са част от чужда стратегия за политическа намеса, а са резултат от недемократични практики на правителството на Николас Мадуро преди и по време на изборите. Тези практики включват забрана на популярни кандидати, произволно задържане на ключови фигури от опозицията и отхвърляне на някои международни наблюдатели.

Националният избирателен съвет на Венецуела не е независим орган и неговите членове са политически назначени от правителството. В резултат на това твърденията за победа на Мадуро веднага бяха посрещнати със скептицизъм, особено след като не бяха предоставени доказателства в подкрепа на тези твърдения. За разлика от тях, опозицията е събрала значителна част от преброените гласове, чието изследване от независими медии и анализатори на данни показва, че опозиционният кандидат Едмундо Гонсалес почти сигурно е истинският победител в изборите.

Вижте други примери за подобни разкази за дезинформация, като твърдения, че протестите във Венецуела определено са финансирани от Вашингтон, че изборите във Венецуела са били свободни и честни, че САЩ правят планове за „балканизация“ и фрагментация на Венецуела или че бившият колумб. посланик призна, че Вашингтон е замесен в дестабилизирането на Венецуела и Хаити.

https://euvsdisinfo.eu/report/democratic-concern-about-venezuelas-election-results-is-a-strategy-of-political-interference

Превод – ИЦ на МО

Най-ново

Единична публикация

Избрани