Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Германската вътрешна министърка планира забрана на хладните оръжия с остриета, по-дълги от 6 см

[post-views]
нож

Германската министърка на вътрешните работи Нанси Фезер обясни за плановете си за затягане на закона за оръжията по отношение на употребата на ножове, предаде ДПА.

Според нея не са необходими ножовете с остриета, по-дълги от 6 сантиметра. Тя говори след посещение в агенцията за вътрешно разузнаване на страната в Кьолн.

Фезер заяви, че „6 см е дължината на малък нож, който може да се ползва, ако човек пътува и прави пикник. Но това е всичко, което би могло да е необходимо.“

През уикенда стана ясно, че в отговор на зачестилите нападения с ножове Фезер иска да затегне законите, които регулират носенето на ножове. Според плана на обществени места ще се разрешава носенето на ножове с дължина на острието до 6, а не както е в момента – до 12 сантиметра.

Тя заяви пред вестник „Билд ам Зонтаг“, че иска да въведе и обща забрана за боравене с опасни ножове. Промените в законодателството за оръжията ще бъдат представени скоро.

Въпреки това Фезер заяви в Кьолн, че освен промяна в законодателството за оръжията трябва да се въведат и други контролни мерки.

„Зоните за забрана на оръжия и ножове могат и трябва да бъдат наложени от местните власти“, каза тя. По време на Европейското първенство по футбол местните власти бяха помолени да въведат зони за забрана на оръжията.

Тя също така даде да се разбере, че ще има изключения.

„Ако някой току-що си е купил голям нож, за да го използва в кухнята си, тогава, разбира се, той ще бъде обхванат от изключенията“, каза тя.

Източник: bta.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани