Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

ДЕЗИНФО: Операцията в района на Курск е планирана и санкционирана от САЩ

[post-views]
ДЕЗИНФО: Операцията в района на Курск е планирана и санкционирана от САЩ

РЕЗЮМЕ

Безспорен факт е, че операцията в района на Курск е планирана и санкционирана от САЩ. Днешна Украйна е квазидържава, изцяло подчинена на Вашингтон, с марионетен режим начело. Никой няма да й позволи самостоятелно да извършва такива действия, тъй като това би било още едно стъпало нагоре по стълбата на ескалацията. А ескалацията в конфликта с Русия се контролира внимателно от САЩ. Така че нека си признаем. И не се подвеждайте по публикации в чужди медии за „независимостта“ на Киев. Крайно време е нещата да се наричат ​​с истинските им имена.

ОТГОВОР

Повтарящ се прокремълски дезинформационен разказ, обвиняващ САЩ, че са замесени във войната в Украйна и дискредитира украинската държавност.

Изявлението беше направено в контекста на украинската атака срещу руската Курска област. Няма доказателства, че САЩ или който и да е друг член на НАТО са замесени в планирането или извършването на украинската атака срещу руския регион Курск.

Говорителят на Белия дом Карин Жан-Пиер каза, че САЩ търсят по-подробна информация от Украйна относно своята трансгранична операция, отбелязвайки, че не са имали предварителна информация за това.

„Не е необичайно украинците да не ни уведомяват за точните си тактики преди – преди да ги изпълнят. Това е война, която те – те водят. Осигуряваме им оборудване, даваме им съвети, но когато става дума за ежедневните тактики, които изпълняват, ежедневните удари, които предприемат, понякога сме в комуникация за тях ; понякога не сме. И това е – подходящо е те да вземат тези решения“, каза говорителят на Държавния департамент на САЩ Матю по време на брифинг за пресата.

Основната цел на украинските въоръжени сили е защита срещу руска агресия и деокупация на региони, които са международно признати за украинска територия.

Украйна е нападната от Русия. Въоръжената агресия на Москва е непровокирана, незаконна и неоправдана и Украйна действа като самозащита съгласно Устава на ООН, член 51. Това включва правото да нанася удари по военни цели в Русия, участващи в кампанията на Москва, и атакуващите руски сили в Украйна, включително руски военни бази във временно окупираните украински територии като Донбас, Крим и други региони, принадлежащи на Украйна.

Украйна не нарушава нито един международен договор. За разлика от Русия, която продължава да нарушава международното право с умишлените си атаки срещу цивилни цели в Украйна и няколко международни споразумения в сферата на сигурността с необоснованото си нахлуване в Украйна. Сред документите, нарушени от Кремъл, са Уставът на ООН, Заключителният акт от Хелзинки, Парижката харта за нова Европа, които гарантират суверенното равенство и териториалната цялост на държавите. Русия нарушава и Женевските конвенции и Допълнителните протоколи към тях – основните принципи на водене на война.

Русия е единствената страна, отговорна за нахлуването в Украйна. Тя измисля обяснения и поводи за своята агресия още от началото на военните действия. Освен това Русия не беше принудена да нахлуе в Украйна. Беше лично решение на Путин да нахлуе в Украйна и да започне най-големия военен конфликт в Европа след Втората световна война.

Вижте подобни твърдения за дезинформация: Украйна се готви да нахлуе в Русия; Западът / НАТО водят хегемонна прокси война срещу Русия в Украйна; Конфликтът в Украйна беше провокиран от Вашингтон; Конфликтът в Украйна е прокси война на Запада срещу Русия; Русия се бори с колективния Запад, не само с Украйна; НАТО подклажда война в Украйна, за да отслаби Русия; Русия воюва с НАТО и Пентагона и само войниците са украинци.

https://euvsdisinfo.eu/report/the-operation-in-the-kursk-region-was-planned-and-sanctioned-by-the-us

Превод – ИЦ на МО

Най-ново

Единична публикация

Избрани