Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Институтът за изследване на войната: Украинските войски продължават да напредват в Курска област, а руснаците копаят окопи

[post-views]
Институтът за изследване на войната: Украинските войски продължават да напредват в Курска област, а руснаците копаят окопи

Украинските войски продължават да напредват в Курска област, макар и с по-бавно темпо, а руснаците копаят окопи, пише на сайта си Институтът за изследване на войната.

Американският мозъчен тръст цитира руски микроблогъри, че Въоръжените сили на Украйна са постигнали незначителен напредък в пограничния руски регион вчера, когато темпото на операциите им като цяло се е забавило, на фона на продължаващите опити на руската армия да стабилиза фронта там.

Сателитни снимки показват, че руските войски са изкопали наскоро полеви укрепления, включително окопи и противотанкови ровове, южно от ключови пътища в централната част на Курска област. Това навежда на мисълта, че руското военно командване е обезпокоено от евентуално бързо украинско механизирано настъпление в северната част на региона, коментира Институтът за изследване на войната.

Източник: bta.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани