Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

ДЕЗИНФО: Отчаяното нахлуване на Украйна в Курск обрече НАТО, Европа и САЩ на провал

[post-views]
ДЕЗИНФО: Отчаяното нахлуване на Украйна в Курск обрече НАТО, Европа и САЩ на провал

РЕЗЮМЕ

Боевете в района на Курск са решаваща битка, след която Украйна ще падне. Няма причина да мислим, че руската армия може да загуби, това е последната битка, след която Украйна ще бъде победена, същото важи и за НАТО, Европа и САЩ – съюзниците на Киев.

ОТГОВОР

Повтарящи се прокремълски дезинформационни разкази, отклоняващи отговорността за агресивната война, водена от Русия срещу Украйна. Той цели да представи Русия като жертва и да обвини външната политика на САЩ за войната в Украйна.

Агресията на Русия срещу Украйна беше непредизвикана и неоправдана. Противно на руските твърдения, Западът или Украйна не са планирали да атакуват Русия. Руската инвазия има за цел да унищожи Украйна като държава и да унищожи украинците като нация. Тези планове бяха открито изложени в статия, озаглавена „Какво трябва да направи Русия с Украйна“ през април 2022 г. Някои руски политици и експерти обаче заплашват да атакуват западните нации след Украйна.

САЩ, ЕС и НАТО осъждат най-категорично нахлуването на Русия в Украйна, което е напълно неоправдано и непровокирано. Не само западните, но и много други нации по света подкрепят Украйна с военна и финансова помощ за ефективната самоотбрана на страната, в съответствие с член 51 от Устава на ООН, за спиране на агресивната война на Русия срещу Украйна.

Украинският президент Володимир Зеленски каза, че Русия трябва да бъде принудена да сключи мир след голямото трансгранично нападение на Киев в западния руски регион Курск. „Русия донесе война на другите, сега се връща у дома“, предупреди Зеленски. Към 12 август 2024 г. Украйна контролира 28 руски селища.

Вижте отговора на ЕС на инвазията на Русия в Украйна тук, заедно с Ръководството на EUvsDisinfo за дешифриране на прокремълска дезинформация около войната на Путин.

https://euvsdisinfo.eu/report/ukraines-desperate-incursinon-in-kursk-has-doomed-nato-europe-and-the-us-to-fail

Превод – ИЦ на МО

Най-ново

Единична публикация

Избрани