Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Зеленски заяви, че украинската офанзива в руската Курска област цели създаването на буферна зона

[post-views]
Зеленски заяви, че украинската офанзива в руската Курска област цели създаването на буферна зона

Украинският президент Володимир Зеленски заяви вчера, че изненадващата украинска офанзива в руската Курска област цели създаването на буферна зона там за предотвратяване на по-нататъшни руски атаки през границата, предаде Асошиейтед прес.

В изявлението си украинският президент за първи път ясно дефинира целите на операцията, която започна на 6 август. По-рано той обяви, че целите на Украйна са да се защитят жителите в съседната украинска Сумска област от постоянния руски обстрел.

„Сега основната ни задача в отбранителните операции е да намалим колкото е възможно повече военния потенциал на Русия и да предприемем максимални контраофанзивни действия. Това включва създаване на буферна зона на територията на агресора – с нашата операция в Курска област“, заяви Зеленски в ежедневното си вечерно обръщение.

Тази седмица Украйна унищожи ключов мост в Курска област и нанесе удар по още един мост наблизо, нарушавайки линиите на снабдяване на руската армия, макар че руските сили могат да използват понтони или по-малки мостове за операциите си, посочва АП.

Източник: bta.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани