Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

България с 86 състезатели на Световното първенство по кикбокс за кадети в Будапеща 

[post-views]
България с 86 състезатели на Световното първенство по кикбокс за кадети в Будапеща 

Предстои първото от двете най-престижния състезания в кикбокса на международната федерация „ВАКО“ за тази година.

България с 86 състезатели на Световното първенство по кикбокс за кадети в Будапеща 

От 23 август до 01 септември 2024г. в Будапеща (Унгария) ще се проведе Световното първенство по кикбокс за кадети. До момента заявки за участие в зала „ BOK SPORTS HALL“ са подали 2255 състезатели от 68 държави, като заявените категории и възрастови групи са 3090. 

България ще бъде представена от 86 състезатели в 123 категории на всички стилове в кикбокса, а делегацията ни включва още 14 треньори и 7 спортни съдии.

С най-многобройни отбори ще участват Полша с 202 състезатели, Унгария – 200 състезатели , Италия – 145 състезатели, Гърция – 133 състезатели, Великобритания -132 състезатели, България – 86 състезатели, Казакстан – 86 състезатели.

Световното първенство за кадети стартира с квалификации на 26.08.2024 г (понеделник) и ще приключи на 01.09.2024г. (неделя).

Президентът на Българска конфедерация по кикбокс и муай тай Галин Димов очаква тежко състезание, предвид  огромния брой участници.

„Дойде момента, в който ще покажем къде е нивото на нашите кадети в кикбокса. Благодарение на Министерства на младежта и спорта имахме достатъчно време и възможност да подготвим отбора и да се явим на най-важните Европейски и Световни купи като част от подготовката и селекцията на най-добрите. Вярвам в успеха на всеки един от нашите бойци. Ще бъда там, за да ги подкрепя, защото сме „ЕДИН ЗА ВСИЧКИ, ВСИЧКИ ЗА БЪЛГАРИЯ!“, заяви Галин Димов – президент на БККМТ.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Антоанета Илиева

Най-ново

Единична публикация

Избрани