Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Общо 180 пожара са потушени в страната през изминалото денонощие, един човек е пострадал

[post-views]
Общо 180 пожара са потушени в страната през изминалото денонощие, един човек е пострадал

Потушени са общо 180 пожара в страната през изминалото денонощие. Един човек е пострадал, съобщиха от Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ (ГДПБЗН) на сайта си.

За времето от 00:00 до 24:00 ч. на 19 август пожарникарите са реагирали на 220 сигнала за произшествия.

С преки материални щети са възникнали 35 пожара, от които осем – в жилищни сгради, два – в спомагателни, временни или паянтови постройки, девет – в транспортни средства, осем – в горски масиви, два – в селското стопанство, един – в открити площадки в урбанизираните територии, и пет други. Без нанесени материални щети са възникнали 145 пожара, от които 105 – в сухи треви, горска постеля и храсти, 36 – в отпадъци, четири други. Извършени са 32 спасителни дейности и помощни операции, от които шест при катастрофи в транспортни средства.

Регистрирани са осем лъжливи повиквания.

Вчера в 11:31 ч. в оперативния център при Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ в Перник е получен сигнал за пожар в къща в гр. Радомир. Пострадала е жена на 67 г., която е била неподвижна на легло. Вследствие на задимяването тя е вдишала дим и е откарана от екип на Центъра за спешна медицинска помощ – Радомир.

Източник: bta.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани