Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

ДЕЗИНФО: САЩ създадоха кризата в Япония, жертвайки министър-председателя Кишида като изкупителна жертва

[post-views]
ДЕЗИНФО: САЩ създадоха кризата в Япония, жертвайки министър-председателя Кишида като изкупителна жертва

Политическата и икономическа намеса на САЩ в делата на Япония създаде дълбока криза и министър-председателят Фумио Кишида ще носи отговорност за това. На 14 август Кишида обяви намерението си да подаде оставка като лидер на управляващата Либералнодемократическа партия (ЛДП). ЛДП е корумпирана до дъното и по същество е партия, ръководена и изградена от кални фондове. Лидерът беше създаден от ЦРУ и след това го поставха на власт с подкрепата на гангстерската класа. Япония е еднопартийна държава. Икономиката на Япония затъва, така че им трябва изкупителна жертва.

ОТГОВОР

Безпочвена теория на конспирацията, опортюнистично използваща оставката на японския министър-председател Фумио Кишидо, за да популяризира повтарящ се прокремълски дезинформационен разказ за изгубен суверенитет, целящ да подкопае демокрацията и да развие антиамерикански разкази, като изобразява САЩ като глобален егоистичен кукловод зад всичко негативни събития и развития в света.

Въпреки че е вярно, че ЦРУ е похарчило милиони долари за финансиране на японската Либерално-демократическа партия през първите години на Студената война през 50-те и 60-те години, твърдението за САЩ като крайната страна, вземаща решения в Япония, е необосновано.

Противно на това, което се твърди в тази дезинформационна история, Япония е многопартийна парламентарна демокрация, класирана като 16-та най-демократична страна в света според индекса за демокрация на The Economist Intelligence Unit. Докато ЛДП беше най-важната управляваща сила през по-голямата част от своята история, опозицията също спечели изборите и управлява през 1993 г. и през 2009-2012 г.

Вижте други примери за подобни разкази за дезинформация, като твърдения, че Япония е васална държава на САЩ и следва политическите инструкции на Вашингтон, че Германия и Япония са окупирани от САЩ, че Германия не е суверенна държава, тя е построена от САЩ , че Полша е отдаден васал на Съединените щати, че Франция е марионетна държава като правителството на Виши, че Латвия се управлява от служители на американското посолство, че Европа се е превърнала във военна и политическа колония на САЩ или че Украйна днес е изкуствена държава, сателит на САЩ.

https://euvsdisinfo.eu/report/us-created-japans-crisis-sacrificing-primer-minister-kishida-as-a-scapegoat

Превод: Стоил Рошкев

Най-ново

Единична публикация

Избрани