Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Динамо (Загреб), Бодьо/Глимт и Лил с победи в първите срещи от плейофите на Шампионска лига

[post-views]
Иънг Бойс, Спарта (Прага) и РБ Залцбург с победи в първите срещи от плейофите на Шампионска лига

Снощи се изираха първите три срещи от плейофите за влизане в групите на Шампионска лига. Отборите на Динамо (Загреб), Бодьо/Глимт и Лил постигнаха победи срещу своите съперници

Бодьо/Глимт – Цървена Звезда  2:1

Голямата изненада хвърли отборът на Бодьо/Глимт, който победи с 2:1 сръбския шампион Църена Звезда. Край Полярния кръг в Норвегия домакините имаха сериозно игрово предимство, като в 39-ата минута гредата на вратата на Звезда се разтресе след поредна атака на Бодьо. Минута преди края на първата част беше отменен гол на гостите от Белград заради засада на Шериф Ендиайе. Второто полувреме започна с множество атаки към вратата на Цървена звезда и в рамките на пет минути домакините пропуснаха три сигурни гола. В 52-ата минута резултата стана 1:0 за норвежците, след гол на централният защитник Один Биерфут, а 10 минути по-късно новото попълнение Исаак Меете също записа името си сред голмайсторите. Четвърт час преди края черногорецът Огнен Мимович върна едно попадение за сръбския шампион, който обаче бе надигран от Бодьо/Глимт с 2:1.

Динамо Загреб – Карабах  3:0

В друга среща от плейофите за влизане в групите на Шампионска лига Динамо (Загреб) победи с 3:0 Карабах. Азербайджанците стигнаха до тук след елиминиране на българския шампион Лудогорец, нанасяйки му тежка загуба със 7:2 след продължения в Разград. „Орлите“ бяха спечелили първата среща в Баку с 2:1, но не успяха да задържат преднината си в реванша. На стадион „Максимир“ в Загреб първото попадение вкара Марко Пяца в 29-ата минута. След това на терена в 63-ата минута се появи Сандро Куленович, който донесе победата на домакините с двете си попадения в 75-ата и 80-ата минути. Краен резултат Динамо (Загреб, Хърватия) – Карабах (Азербайджан)  3:0.

Лил – Славия (Прага) 2:0

В третия мач Лил демонстрира по-добра игра през втората част, като надигра с 2:0 Славия (Прага), след голове на канадския нападател Джонатан Дейвид в 52-ата минута и на Егон Жегрова в 77-ата. Чехите също вкараха два гола, но те бяха отменени след намесата на системата VAR. Тази вечер ще се изиграят още четири срещи от плейофите, като в тях ще видим другия чешки отбор в напреварата – Спарта (Прага), който има тежко гостуване на Малмьо.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Антоанета Илиева

Най-ново

Единична публикация

Избрани