Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Бразилия затяга правилата за влизане, за да ограничи нелегалната миграция към САЩ и Канада

[post-views]
Rio de Janeiro

От следващата седмица Бразилия ще затегне правилата за влизане без виза, съобщи вчера правителството, тъй като мигрантите все по-често използват южноамериканската страна като междинна спирка по пътя към САЩ и Канада, предаде Ройтерс.

От понеделник чуждестранните пътници без бразилска виза, които минават транзитно през Бразилия напът друга държава, трябва да пътуват до местоназначението си или да се върнат в родната си страна, съобщи бразилското Министерство на обществената сигурност в изявление за Ройтерс.

В Бразилия се наблюдава бум на чуждестранни пътници, особено от Азия, които кацат в страната за предполагаем престой, само за да поискат убежище, докато са там, заяви министерството.

Сега на тези пътници без виза няма да бъде позволено да останат в Бразилия.

Според два доклада на властите тези мигранти искат да останат в Бразилия, твърдейки, че са преследвани и заплашвани в родните си страни.

След като получат убежище в Бразилия, много от тях често пътуват на север по суша, като се насочват главно към Съединените щати или Канада, заяви министерството, като се позова на полицейски разследвания.

Източник: bta.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани