Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Зеленски посети граничен район в близост до Курска област

[post-views]
Зеленски посети граничен район в близост до Курска област

Президентът на Украйна Володимир Зеленски каза днес, че е посетил граничен район в североизточната част на страната, откъдето украинските въоръжени сили навлязоха в руската Курска област. Той също така обяви, че е било превзето още едно руско село, предаде Ройтерс.

Украинският президент заяви, че се е срещнал с главкомандващия въоръжените сили Олександър Сирски по време на посещението си в Сумска област.

„В някои райони на Курска област под контрола на Украйна попадна още едно селище, а ние имаме попълване на обменния фонд“, каза Зеленски, като имаше предвид залавянето на руски войници, които може да бъдат разменени за украински военнопленници.

Украинският президент публикува видеоклип, на който се вижда как се ръкува със  Сирски и го прегръща. Операцията в Курска област сериозно повдигна духа на украинските военни след месеци на бавни, но методични руски успехи в Източна Украйна, посочва Ройтерс.

Руският президент Владимир Путин заяви, че страната му ще даде „достоен отговор“ на нахлуването, което той определи като сериозна провокация.

Източник: bta.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани