Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Тексас заведe дело срещу програмата на Байдън за легализация на имигранти

[post-views]
Тексас заведe дело срещу програмата на Байдън за легализация на имигранти

Тексас и още 15 щата днес подадоха иск срещу програмата на президента Джо Байдън, която предлага път към гражданство за имигранти, които са влезли в САЩ нелегално и и сега са сключили брак с американски граждани, предаде Ройтерс.

В иска се твърди, че програмата, по която в понеделник започнаха да се приемат искания, превишава правомощията на администрацията да предоставя облекчения на хората без легален статут и заобикаля целта на имиграционните закони на САЩ.

Инициативата, наречена „Да запазим семействата заедно“, осигурява път към гражданство на около 500 000 съпрузи имигранти, които са влезли в САЩ нелегално и имат най-малко 10 години пребиваване. Без тази възможност много от тях ще трябва да напуснат САЩ в продължение на години, преди да могат да се завърнат законно.

Републиканците превърнаха нелегалната имиграция в основен акцент на президентските избори на 5 ноември, където бившият президент Доналд Тръмп, който е републиканец, ще се изправи срещу кандидатката на демократите Камала Харис.

America First Legal, организация, ръководена от съветника на Тръмп Стивън Милър, служи като съратник по делото заедно с Тексас и 15 други щата с главни прокурори републиканци.

В изявление Милър, движеща сила зад рестриктивните политики на Тръмп по време на неговото президентство 2017-2021 г., нарече програмата на Байдън „безсрамно незаконна“.

Програмата „Поддържане на семействата заедно“ също така позволява на около 50 000 деца под 21-годишна възраст, единият от родителите на които е гражданин на САЩ, да получат временен статут, който създава възможност за получаване на гражданство.

Говорителят на Белия дом Анхело Фернандес Ернандес заяви, че Тексас има за цел да раздели семействата и „противоречи на ценностите на нашата нация.“

Източник: bta.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани