Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Двамата журналисти, ранени при руски удар срещу хотел в Краматорск, са от екип на Ройтерс; техен колега е в неизвестност

[post-views]
Двамата журналисти, ранени при руски удар срещу хотел в Краматорск, са от екип на Ройтерс; техен колега е в неизвестност

Двамата пострадали журналисти и трети, който е в неизвестност след руски удар срещу хотел в Краматорск, са членове на екип на Ройтерс, предаде агенцията.

В свое изявление новинарската агенция съобщи, че хотел „Сапфир“, в който е бил настанен шестчленният ѝ екип, снощи е бил поразен при руски удар.

Двамата журналисти, ранени при руски удар срещу хотел в Краматорск, са от екип на Ройтерс; техен колега е в неизвестност
Двамата журСграда в Краматорск, разрушена при руски въздушен удар на на 28 юни 2023 г. Снимка: National Police of Ukraine via AP

„Един от нашите колеги е в неизвестност, а други двама са откарани в болница за лечение“, съобщи Ройтерс. “Там са били още трима колеги. Ние настоятелно търсим повече информация, работим с властите в Краматорск и подкрепяме нашите колеги и техните семейства. Ще дадем повече подробности, когато имаме повече информация“, добави агенцията.

„Руснаците удариха Краматорск“, написа в „Телеграм“ тази сутрин областният управител на Донецка област Вадим Филашкин и добави, че двама журналисти са ранени, а един е затрупан под развалините на хотела. „Властите, полицията и спасителите работят на мястото. Разчистват се отломки и тече спасителна операция“, посочи той.

Руското Министерство на отбраната засега не е коментирало атаката.

Главната прокуратура на Украйна съобщи в „Телеграм“, че е започнала „предварително разследване“ на удара, извършен в 22:35 ч. местно време снощи.

„Руските сили вероятно удариха Краматорск с ракета „Искандер-М“, написа тя.

По най-нови данни на украинската армия и местните власти при руски въздушни нападения тази нощ над Северна и Източна Украйна са били ранени общо най-малко 29 души.

Атаките бяха насочени срещу областите на фронтовата линия – Черниговска, Сумска, Харковска и Донецка, уточниха украинските военновъздушни сили в канала си в „Телеграм“.

„Повечето ракети не достигнаха целта си“, добавиха ВВС и посочиха, че Русия е атакувала с ракети „Искандер-М“, „Искандер-К“ и шест управляеми ракети, но не уточниха колко от тях са били свалени.

При въздушния удар срещу Сумска област е убит един човек, а най-малко 16, сред които три деца, са ранени, съобщиха местните власти.

Губернаторът на Харковска област Олег Синегубов написа в „Телеграм“, че там са ранени 13 души, включително 4-годишно дете.

Източник: bta.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани