Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Израелските сили за отбрана съобщиха, че са нанесли въздушни удари на територията на Ливан

[post-views]
Израелските сили за отбрана съобщиха, че са нанесли въздушни удари на територията на Ливан

Израелски изтребители са нанесли въздушни удари по територията на Ливан, след като въоръжените сили на страната са преценили, че подкрепяното от Иран шиитско движение „Хизбула“ подготвя ракетни обстрели по Израел, съобщиха тази сутрин Израелските сили за отбрана (ЦАХАЛ), цитирани от Ройтерс.

„ЦАХАЛ разкри, че терористичната организация „Хизбула“ подготвя изстрелването на ракети към израелска територия. В отговор на заплахата, ЦАХАЛ удари цели на терористите в Ливан“, съобщиха в изявление Израелските сили за отбрана.

Полетите на летище „Бен Гурион“ в Тел Авив са отменени, а израелското правителство е свикано на заседание в 7:00 сутринта местно време (съвпада с българското – бел. ред.), съобщиха местните медии.

„Хизбула“ все още не е излязла с коментар за ударите, които се нанасят на фона на засилващите се очаквания за ескалация на напрежението между двете страни откакто миналия месец ракетен удар по контролираните от Израел Голански възвишения уби 12 младежи, а израелските военни ликвидираха в отговор високопоставен командир в „Хизбула“ в Бейрут.

„В близко бъдеще „Хизбула“ ще изстреля ракети към територията на Израел“, съобщи ЦАХАЛ. От там съобщиха, че в най-скоро време на населението ще се изпратят инструкции за безопасност, а също така предупредиха цивилните в южната част на Ливан да стоят далеч от районите, където действа „Хизбула“.

Източник: bta.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани