Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Северна Корея представи нови взривяващи се дронове

[post-views]
Северна Корея представи нови взривяващи се дронове

Севернокорейският лидер Ким Чен-ун наблюдава демонстрация на нови взривяващи се безпилотни летателни апарати, предназначени да се разбиват в цели, и обеща да стимулира разработването на такива оръжия, за да повиши бойната готовност на армията си, съобщи днес Корейската централна телеграфна агенция.

Северна Корея представи нови взривяващи се дронове
Северна Корея представи нови взривяващи се дронове

Севернокорейски снимки от изпитанието показват бял дрон с Х-образни опашки и крила, който разбова и унищожава цел, наподобяваща основния южнокорейски боен танк К-2.

Изпитанието, което според КЦТА се е състояло в събота, е извършено в момент, когато военните сили на САЩ и Южна Корея провеждат широкомащабно учение, целящо да повиши съвместните им способности за защита от нарастващите севернокорейски ядрени заплахи, отбелязва АП.

Ким заяви, че световните тенденции във военните технологии и съвременните бойни действия показват значението на безпилотните летателни апарати във войната и че армията на Севера трябва да бъде оборудвана с усъвършенствани безпилотни летателни апарати „възможно най-рано“.

Той призова за ускорено разработване и производство на различни дронове, които се взривяват при удар, извършват разузнаване или атакуват цели под вода.

Източник: bta.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани