Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Очаква се служебното правителство да положи клетва пред парламента днес

[post-views]
Очаква се служебното правителство да положи клетва пред парламента днес

Очаква се служебното правителство да положи клетва пред парламента днес. Президентът Румен Радев каза, че сутринта ще издаде указ за назначаване на предложеното от кандидата за служебен премиер и досегашен служебен министър-председател Димитър Главчев правителство и очаква същия ден то да положи клетва пред Народното събрание.

Очаква се служебното правителство да положи клетва пред парламента днес
Снимка: БТА

Вчера Главчев представи структура и състав на служебен кабинет пред държавния глава на „Дондуков 2“. В кабинета има три промени – нов министър на външните работи, на вътрешните работи, както и на транспорта и съобщенията.

Ще издам указ за провеждане на предсрочните парламентарни избори на 27 октомври, каза още Румен Радев. Искам да Ви поздравя за това, че се вслушахте в призивите и очакванията на обществото за намаляване на политическото напрежение и засилване на гаранциите за провеждане на честни и свободни избори, както е и основната задача по Конституция на служебното правителство, заяви държавният глава.

Политически коментари

Още вчера представители на някои от парламентарните формации коментираха представения от Главчев състав на Министерския съвет.

За съжаление, служебният премиер Димитър Главчев не успя да се освободи от зависимостите си и отново предложи кабинет, удобен на задкулисието, се посочва в позиция на „Продължаваме промяната – Демократична България“, разпространена от пресцентъра на коалицията. „Борисов и Пеевски отново ще правят избори“, коментират от ПП-ДБ.

Отново ни управлява правителство на Пеевски и Борисов, което „Възраждане“ не подкрепя, коментира пред журналисти народният представител от ПГ на „Възраждане“ Цончо Ганев по повод представения по-рано днес проектокабинет със служебен министър-председател Димитър Главчев. По думите на Ганев новото правителство е като старото, само че ново и отново сме в ситуация, в която ни управлява правителство на Пеевски и Борисов.

Добре е, че премиерът се е съобразил с общественото настроение и е предложил нов кандидат за вътрешен министър. По отношение на останалите министри това е същият състав на кабинета, коментира пред журналисти Атанас Зафиров, изпълняващ длъжността председател на БСП, по повод представения проектокабинет със служебен премиер Димитър Главчев.

Източник: bta.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани