Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Подготвяме отговор срещу Русия, заяви Володимир Зеленски

[post-views]
Подготвяме отговор срещу Русия, заяви Володимир Зеленски

Президентът Володимир Зеленски и началникът на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) Олександър Сирски обсъдиха руските ракетни нападения. Това съобщи Зеленски в снощното си традиционно вечерно видеообръщение, предаде Укринформ, като се позова на пресслужбата му.

„Днес започнах деня с отделен дълъг разговор с главнокомандващия Сирски – обсъдихме подробно отблъскването на ракетната атака, нашия отговор срещу Русия – подготвяме го, използването на Ф-16 и продължаващата операция в Курска област. Продължаваме действията си в определените райони така, както е нужно за Украйна“, каза той.

Според Зеленски за денонощие украинските сили са разширили още контролираните от тях територии и са взели нови руски военнопленници.

Главнокомандващият на ВСУ е докладвал и за обстановката в Донецка област, преди всичко за участъците от фронта в района на градовете Покровск, Времивка, Торецк и Курахове. Зеленски посочи, че е взето решение да се подсилят украинските позиции на тези направления от фронта.

„На заседанието на щаба днес бяха представени и всички необходими доклади за енергийния сектор – състоянието на (електроенергийната – бел. ред.) система и възможностите за възстановяването ѝ. Взети бяха няколко важни решения и по този въпрос“, каза президентът.

Вчера Русия предприе масирана атака срещу Украйна, при която бяха убити седем души, а 47 – ранени, посочва Укринформ.

Източник: bta.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани