Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Северна Корея обяви, че е тествала подобрена ракетна установка

[post-views]
Северна Корея обяви, че е тествала подобрена ракетна установка

Севернокорейският лидер Ким Чен-ун е ръководил изпитания на подобрена ракетна установка, съобщиха днес държавните медии, предаде ДПА.

Пусковата установка, която беше тествана във вторник, беше „технически обновена по отношение на маневреност и концентрирана стрелба“, информира държавната новинарска агенция КЦТА.

Подобренията се оказаха „полезни по всички показатели, включително нововъведената система за насочване, управляемост и разрушителна сила“, посочва КЦТА.

От началото на 2022 г. Северна Корея значително увеличи обхвата на своите оръжейни изпитания, включително изпитания на ракети, които могат да носят ядрено оръжие, и засили реториката си срещу САЩ и Южна Корея, които Пхенян смята за вражески държави. Освен това КНДР засили военното си сътрудничество с Русия.

Във вторник южнокорейски депутат цитира доклад на разузнаването, че Северна Корея може да е изпратила повече от 13 000 контейнера с оръжия за Русия от средата на 2022 г.

Южнокорейската информационна агенция Йонхап съобщи, че пратките може да съдържат повече от 6 милиона артилерийски снаряда.

Източник: bta.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани