Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Хеликоптер на въоръжените сили на Босна и Херцеговина падна в Ябланишкото езеро, екипажът не е в опасност

[post-views]
Хеликоптер на въоръжените сили на Босна и Херцеговина падна в Ябланишкото езеро, екипажът не е в опасност

Хеликоптер на въоръжените сили на Босна и Херцеговина падна днес около 11 ч. (местно време) в Ябланишкото езеро в централната част на страната, предаде агенция ФЕНА. Четиричленният екипаж е без опасност за живота.

Хеликоптерът, тип „UH-1H“ от бригадата на ВВС и ПВО, е паднал в езерото между градовете Ябланица и Кониц. Пилотът, вторият пилот, един бордови техник и един специалист по търсене и спасяване са без опасност за живота, но са транспортирани за прегледи в спешното отделение в Кониц.

Хеликоптерът е участвал в генерална репетиция за учение с гражданската защита на община Кониц, което е планирано за утре.

Веднага на терен са изпратени всички компетентни служби за установяване на обстоятелствата около падането на хеликоптера.

Министърът на отбраната на Босна и Херцеговина Зукан Хелез веднага отиде на мястото на инцидента. Обществеността ще бъде по-информирана след приключване на следствените действия, съобщиха от Службата за връзки с обществеността на Министерството на отбраната на Босна и Херцеговина.

Източник: bta.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани