Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Зеленски представя на САЩ план за изход от войната

[post-views]
Зеленски представя на САЩ план за изход от войната

Украински дронове са предизвикали пожар в петролно депо в руската Ростовска област. Местните власти съобщават за унищожени четири безпилотни апарата, изпратени от Украйна, но не споменават за нападение срещу петролно депо. За момента няма коментар от страна на Киев.

Междувременно президентът Володимир Зеленски заяви, че войната с Русия в крайна сметка ще завърши с диалог и че ще представи план на американския президент Джо Байдън и на двамата му потенциални наследници. Той не даде повече подробности, но заяви, че се надява да отиде в Съединените щати през септември.

„С Путин не може да има компромиси. Диалогът днес е празен и безсмислен, защото той не иска да приключи войната по дипломатически път. Той не го иска, преструва се, че е готов за дипломатически път, но при условие, че му дадем 30% от земята си. Операцията в Курска област е част от плана, за който ще разговарям с президента Байдън. Основната цел на този план е да принуди Русия да прекрати войната. Аз наистина искам тя да приключи при справедливи условия за Украйна. Ако планът бъде приет и изпълнен, което също е много важно, ако тези два елемента работят заедно, тогава вярваме, че основната ни цел ще бъде постигната”, уточни президентът на Украйна.

Източник: nova.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани