Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Йънг Бойс, Спарта (Прага) и РБ Залцбург стигнаха до основната фаза на Шампионска лига

[post-views]
Йънг Бойс, Спарта (Прага) и РБ Залцбург стигнаха до основната фаза на Шампионска лига

Станаха ясни имената на първите три отбора, стигнали до основната фаза на Шампионска лига след преминаването на квалификационния етап. Участието си продължават Йънг Бойс, Спарта Прага и Залцбург

РБ Залцбург и Динамо (Киев) 1:1

Отборите на РБ Залцбург и Динамо (Киев) направиха равенство 1:1. в реванша от плейофния кръг на квалификациите за влизане в основната схема на Шампионска лига. Този резултат класира австрийците напред, след като те взеха първата среща преди седмица с 2:0 и спечелиха с общ резултат 3:1.  Киевчани имаха да наваксват пасив от цели два гола и тръгнаха смело да търсят обрата, което доведе до ранен гол в полза на домакините.  Долич бе точен във вратата, пазена от стража на украинския тим – Георгий Бушчан. Близо половин час след началото на двубоя Ванат изравни резултата за крайното 1:1 с което австрийците ликуваха, докато Динамо ще трябва да се задоволи с участие в основната схема на втория по сила турнир, организиран от УЕФА – Лига Европа.

Йънг Бойс – Галатасарай 3:2

Йънг Бойс победи с 3:2 Галатасарай в първи мач от плейофите в Шампионската лига. Тимът от Берн поведе до почивката с два гола на Жоел Монтейро, но резервата Миши Батшуай изравни в размките на 5 миути през второто полувреме. Последната дума бе на домакините, които стигнаха до успеха с попадение на Филип Угринич от дузпа в 86-ата минута. Реваншът в Истанбул е следващата седмица.

Спарта (Прага)- Малмьо2:0

Отборът на Спарта (Прага) влезе в основната схема на Шампионската лига след успех с 2:0 срещу Малмьо  в реванша от плейофите на квалификационния турнир. Чехите спечелиха и първия мач с 2:0 и продълживат напред с общ резултат 4:0. Срещата ще се запомни с бурно първо полувреме, в което главния съдия Клеман Тюрпен отсъди две дузпи – по една за всеки отбор, но и двата наказателни удара беха изпуснати. Домакините се разписаха в средата на второто полувреме, чрез Лукаш Храслин, но попадението бе отменено след преразглеждане с VAR. Десет минути преди края на редовното време съдията отсъди общо трета дузпа в мача в полза на  Спарта (Прага), като този път Хараслин  не сбърка. Победното 2:0 в реванша оформи косоварът Рахмани с което класира Спарта (Прага) в основната схема на Шампионска лига.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Антоанета Илиева

Най-ново

Единична публикация

Избрани