Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Хари Кейн получи европейската „Златна обувка“ в Мюнхен

[post-views]
Хари Кейн получи европейската „Златна обувка“ в Мюнхен

Нападателят на Байерн Мюнхен и Англия – Хари Кейн получи наградата „Златна обувка“ за най-резултатен голмайстор в европейската футболна лига. Церемонията се състоя в баварската столица

Хари Кейн получи европейската „Златна обувка“ в Мюнхен
снимка : Getty/images

Нападателят на Байерн Мюнхен и Англия – Хари Кейн отбеляза 36 гола през изминалия сезон на Бундеслигата, повече от всеки друг играч в Европа. Въпреки че три пъти е бил най-добрият голмайстор на Висшата лига, Кейн никога не е печелил тази награда. Призът е последният, спечелен от нападателя в дългия списък от лични награди, но Кейн все още не е ставал притежател на отборна титла в кариерата си. Той остана без трофей в дебютната си година в Мюнхен, като за първи път от 2012 г. насам Байерн завърши сезон без сребърни отличия. Равносметката на Кейн от 36 гола в 32 участия за Байерн е само пет гола по-малко от едносезонния рекорд на бившия нападател на Байерн Роберт Левандовски от 41 попадения. Капитанът на Англия получи наградата от главния изпълнителен директор на Байерн Ян-Кристиан Дреесен, който похвали характера на Кейн, откакто премина в Мюнхен преди един сезон.

Създадена през сезон 1967-68 г., „Златната обувка“ се присъжда на най-добрия реализатор във всяка европейска лига, но през 1997 г. е променена, за да се използва система за класиране, която облагодетелства играчите от по-предни лиги. С шестте си победи Лионел Меси е получавал наградата повече от всеки друг.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Антоанета Илиева

Най-ново

Единична публикация

Избрани