Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Външните министри на страните от ЕС се събират на неформална среща в Брюксел

[post-views]
Външните министри на страните от ЕС се събират на неформална среща в Брюксел

Министрите на външните работи на страните от ЕС се събират днес на среща в Брюксел, за да обсъдят Украйна, Газа и Венецуела, предаде ДПА.

Срещата е неофициална, което означава, че не се очаква в края й министрите да направят официални изявления. Тя ще бъде ръководена от дипломат номер едно на ЕС Жозеп Борел.

Срещата първоначално трябваше да се състои в Будапеща, но после беше решено да се проведе в Брюксел в знак на протест срещу визитата на унгарския премиер Виктор Орбан в Русия през юли.

По време на срещата ще има и разговор с украинския външен министър Дмитро Кулеба.

Министрите ще присъстват и на обед с участието на турския външен министър Хакан Фидан, на който ще обсъждат отношенията между ЕС и Турция и други глобални въпроси от взаимен интерес.

После в срещата ще се включи Зигрид Кааг, координаторът на хуманитарните усилия на ООН за жителите на Газа.

Накрая министрите ще обсъждат и политическата криза във Венецуела след президентските избори на 28 юли. Миналата седмица Венецуелският върховен съд обяви, че Никола Мадуро е преизбран за президент, но страни като САЩ, Перу, Аржентина, Уругвай, Коста Рика, Еквадор и др, казват, че резултатите от вота са фалшифицирани и че опозиционният кандидат Едмундо Гонсалес е действителният победител.

Източник: bta.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани