Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Шведската принцеса Виктория поднови военното си образование

[post-views]
Swedish Crown Princess Victoria

Престолонаследницата на шведския трон – принцеса Виктория, се завърна във Висшата академия по национална сигурност на страната, за да довърши образованието си. Този ход ще подготви принцесата-престолонаследник за ролята й на бъдещ държавен глава като наследник на нейния баща крал Карл XVI Густав, обясниха от шведския кралски двор.

47-годишната принцеса и майка на две деца облече униформа и поднови учебната си подготовка в дисциплината „Военни тактики и стратегии“. 

В социалните мрежи тя написа, че амбицията ѝ оттук-нататък е да вложи цялата си енергия в обучението си, за да може да представлява Швеция и Въоръжените сили по възможно най-добрия начин в бъдеще. 

„Обучението е част от стремежа на принцесата да разширява непрекъснато знанията си в подготовка за бъдещата си мисия като държавен глава“, се посочва в съобщение от шведския Кралски двор. 

По време на обучението си принцесата ще бъде с чин кадет. 

Виктория Шведска отби задължителната си военна служба преди две десетилетия, а преди три години участва в учения с националната гвардия.

Шведската престолонаследничка принцеса Виктория не е единствената кралска особа, преминала военно обучение – преди нея това направиха белгийската принцеса Елизабет, испанската принцеса Леонор и норвежката принцеса Ингрид Александра. 

Най-ново

Единична публикация

Избрани