Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

От първостепенно значение е служителите на МВР да спазват закона и да не се поддават на провокации, каза Димитър Главчев след разговор с вътрешния министър

[post-views]
От първостепенно значение е служителите на МВР да спазват закона и да не се поддават на провокации, каза Димитър Главчев след разговор с вътрешния министър

Служебният министър-председател Димитър Главчев проведе разговор със служебния министър на вътрешните работи Атанас Илков във връзка със започналия процес по подготовка на изборите, които предстои да се проведат на 27 октомври. Това съобщиха от пресслужбата на кабинета.

Премиерът беше категоричен, че е от първостепенно значение служителите на МВР, както и досега, да спазват стриктно закона и да не се поддават на никакви провокации. Провеждането на честни и свободни избори е водещ приоритет на служебния кабинет и следва да се работи при пълна прозрачност и равна отдалеченост от всички политически сили. Главчев припомни, че организацията на вота е задължение на ЦИК и правителството съдейства за осъществяването на логистиката.

Същото послание премиерът Димитър Главчев отправи и на срещата с министри и с областните управители през изминалата седмица, добавиха от правителствената пресслужба. Министър-председателят призова органите на изпълнителната власт да действат само в рамките на правомощията си, като е изключена всякаква намеса в политическите процеси или каквато и да било проява на партийна пристрастност. За премиера Главчев е важно всеки да изпълнява съвестно задълженията си, посочиха от пресслужбата и допълниха, че в противен случай премиерът няма да се поколебае да се раздели с проявилите небрежност или недобросъвестност.

Днес Централната избирателна комисия (ЦИК) започва да приема документи за регистрация на партии и коалиции за участие в предсрочните парламентарни избори на 27 октомври. Всеки работен ден до 11 септември от 09:30 часа до 17:00 часа партиите и коалициите могат да подават заявление за регистрация за участие в изборите. До 11 септември ЦИК следва да регистрира партиите и коалициите за участие в изборите.

Източник: bta.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани