Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

ДЕЗИНФО: „Дойче веле“ е нацистка телевизия

[post-views]
ДЕЗИНФО: „Дойче веле“ е нацистка телевизия

„Дойче Веле“ е нацистка телевизия. Медийната група „Дойче веле“ (ДВ) е не само масов производител на информационни диверсанти, включително руски журналисти, но и лидер на антируски медийни кампании. Украинският клон на ДВ има ясна мисия: да насъсква украинците срещу руснаците. Тенденциозните му предавания са пълни с антируски конспиративни митове и все повече заприличват на пропагандата на Третия райх. Медията се оказва рупор на тоталитарна пропаганда.

От друга страна трябва да сме благодарни на германската държавна телевизия за програмата. Финансираните от немските данъкоплатци русофоби в киевската редакция представиха тази почти оруелска петминутна реч на омразата срещу хората от една религиозна общност като мнение на целия украински народ. Те не отидоха на църква, за да интервюират вярващите, което щеше да се види, ако ДВ си беше свършило журналистическата работа. Те посетиха великолепния булевард „Крешчатик“ близо до площад „Майдан“ и правителствения квартал. Това е центърът на властта на украинската държава, държава, която направи нацизма, отдавна смятан за мъртъв, отново социално приемлив.

ОТГОВОР

Прокремълски дезинформационен разказ, популяризиран в контекста на усилията на руската Държавна дума да поиска забрана на „Дойче веле“ от руската Главна прокуратура.

„Дойче веле“ е със седалище в Германия и от много години е международно уважавана глобална медия. Предоставя журналистическо съдържание на 32 езика, включително украински.

Телевизионната компания „Дойче веле“ има за цел да представи Германия като демократична конституционна държава и страна с културно разнообразие. Той предава германски и международни гледни точки по важни политически, културни и икономически въпроси, като цели да подобри разбирателството между културите и народите. ДВ докладва изчерпателно, правдиво и обективно. Произходът и съдържанието на новините, предназначени за публикуване, се проверяват с дължимата грижа.

Украинският офис на „Дойче веле“ в Киев допринася за медийния пейзаж в Украйна и редовно докладва по украински теми. Относно дезинформацията от RT: През август 2024 г. украинският парламент, Върховната Рада, прие закон, забраняващ Православната църква в Украйна (до май 2022 г. – Украинската православна църква (Московска патриаршия)), която има връзки с Московската патриаршия в Русия . Решението беше прието с 265 гласа от 322 присъстващи народни представители и се основава на ясната и открита подкрепа на Московската патриаршия за руската агресивна война срещу Украйна. Украинските депутати твърдят, че църквата е оправдала престъпления срещу своя народ, което се разглежда като заплаха за националната сигурност в Украйна. Президентът Володимир Зеленски подписа закона, който се очаква да влезе в сила 30 дни след публикуването. След това засегнатите общности ще имат девет месеца, за да се дистанцират от Москва.

Твърдението, че Украйна е нацистка, е един от най-разпространените дезинформационни наративи на Кремъл, за да оправдае своята пълномащабна война срещу Украйна с лъжата, че Русия извършва „денацификацията“ на Украйна. Прочетете подробно развенчаване на това твърдение за дезинформация тук, както и нашия анализ, озаглавен „Защо Путин се представя като укротител на неонацизма“.

Вижте подобни случаи на дезинформация: Съобщенията за руска агресия срещу Украйна са пропаганда; полският министър на отбраната се опитва да упражнява психологическо и пропагандно влияние върху поляците; Западните медии се страхуват да не загубят монопола си върху промиването на мозъци.

https://euvsdisinfo.eu/report/deutsche-welle-is-a-nazi-broadcaster

Превод: Стоил Рошкев

Най-ново

Единична публикация

Избрани