Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Зеленски ще се срещне с генералния директор на МААЕ след посещението на Гроси в Запорожката АЕЦ

[post-views]
Зеленски ще се срещне с генералния директор на МААЕ след посещението на Гроси в Запорожката АЕЦ

Украинският президент Володимир Зеленски съобщи, че днес ще се срещне с генералния директор на Международната агенция за атомна енергия Рафаел Гроси в Киев след посещението на ръководителя на МААЕ в Запорожката АЕЦ, която е под контрола на Русия малко след началото на войната. Това предаде Ройтерс, като се позова на разпространено от канцеларията на Зеленски негово видеоизявление в социалните мрежи.

Зеленски и министър-председателят на Нидерландия Дик Схоф посетиха вчера Запорожие – град, който се намира от другата страна на река Днепър, североизточно от Запорожката атомна електроцентрала, където украинският лидер повтори искането си към Запада да достави повече оръжия с голям обсег на Киев.

Нидерландският премиер увери украинския лидер в „продължаващото участие и подкрепа“ на неговата страна при вчерашното си посещение на фронтовата линия край Запорожие, предаде ДПА, като се позова на пост на Схоф в социалната платформа „Екс“.

„Трябва да направим всичко възможно, за да помогнем на Украйна да напредва. На фронтовите линии, но също и във всекидневния живот на хората“, написа министър-председателят на Нидерландия.

Зеленски уточни, че след посещението на Гроси в Запорожката АЕЦ той ще дойде в Киев за среща с него. Украинският президент добави също така, че на този етап от войната не е възможно Украйна да си възвърне контрола над атомната електроцентрала, отбелязва Ройтерс.

Източник: bta.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани