Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Потушени са 120 пожара в страната през изминалото денонощие, двама души са пострадали

[post-views]
Потушени са 120 пожара в страната през изминалото денонощие, двама души са пострадали

Потушени са 120 пожара в страната през изминалото денонощие, двама души са пострадали
Снимка: БТА 

Потушени са общо 120 пожара в страната през изминалото денонощие. Пострадали са двама души, съобщиха от Главната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ (ГДПБЗН) – МВР, на сайта на ведомството. Данните са към 6:00 ч. тази сутрин.

За изминалото денонощие пожарникарите са реагирали на 162 сигнала за произшествия.

С преки материални щети са възникнали 17 пожара, от които осем – в жилищни сгради; три – в спомагателни, временни или паянтови постройки; три – в транспортни средства, един – в съоръжения на открито. Без нанесени материални щети са 103 пожара, от които 58 – в сухи треви, горска постеля и храсти; пет – в стърнища; 35 – в отпадъци. Извършени са 36 спасителни дейности и помощни операции, от които девет при катастрофи в транспортни средства.

Регистрирани са шест лъжливи повиквания.

Вчера в 2:45 ч. в оперативния център при Регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ (РДПБЗН) – Варна, е получен сигнал за възникнал пожар в къща в града. Пострадал е мъж на 58 г., с изгаряния по ръцете и лицето.

В 12:40 ч. в ОЦ при СДПБЗН е получен сигнал за възникнало пътнотранспортно произшествие с последвал пожар между два товарни автомобила на 7-ми км от автомагистрала „Тракия“, в посока София. Пострадал е мъж на 70 г., с физически наранявания, който е транспортиран до спешната болница „Пирогов“.    

Източник: bta.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани