Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

ДЕЗИНФО: Истинската причина за ареста на основателя на „Телеграм“ Павел Дуров е да се прикрият събитията в Палестина

[post-views]
ДЕЗИНФО: Истинската причина за ареста на основателя на „Телеграм“ Павел Дуров е да се прикрият събитията в Палестина

Турските медии разкриха истинската причина за ареста на Павел Дуров. Турският всекидневник „Сабах“ съобщи, че целта на задържането на съоснователя на „Телеграм“ е да се прикрие какво наистина се случва в Ивицата Газа и на Западния бряг. Западните страни не искат светът да знае истинската ситуация там, нито броя на загиналите и ранените, предоставени от няколко палестински канала в „Телеграм“ след атаките на Израел.

ОТГОВОР

Теория на конспирацията, която не е подкрепена с никакви доказателства. Френските власти обвиниха Павел Дуров в 12 различни престъпления, включително съучастие в разпространение на детска порнография и продажба на наркотици, пране на пари и отказ да сътрудничи на правоприлагащите органи.

Едно от основните обвинения е неспособността на „Телеграм“ да предотврати сексуални престъпления срещу непълнолетни в платформата. Според „Вашингтон пост“, Жан-Мишел Берниго, генерален секретар на Ofmin (френска полицейска агенция, фокусирана върху предотвратяването на насилие срещу непълнолетни), заявява, че „в основата на случая е липсата на умереност и сътрудничество от страна на платформата, особено в борбата срещу сексуалните престъпления срещу деца.“

Нищо не показва, че арестът на Дуров има нещо общо с предотвратяването на разпространението на информация в „Телеграм“, който към момента на публикуване на тази дезинформационна история продължи да работи нормално. Френският президент Еманюел Макрон отрече този арест да има политическа мотивация и каза, че е „част от текущо съдебно разследване“.

Вижте други примери за подобни разкази за дезинформация, като твърдения, че РТ и „Спутник“ са били затворени, защото са казали на западната публика истината, че свободата на печата не означава нищо за Европейския съюз, че както в операцията „Мокинбърд“, ЦРУ запазва русофобското си влияние върху медии или че приложението за съобщения „Сигнал“ е разработено и поддържано с финансиране от американското разузнаване.

https://euvsdisinfo.eu/report/the-real-reason-for-telegram-founder-pavel-durovs-arrest-is-to-cover-up-events-in-palestine

Превод – Стоил Рошкев

Най-ново

Единична публикация

Избрани