Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Полски военни самолети са се активирали, за да гарантират безопасността във въздушното пространство на страната

[post-views]
Полски военни самолети са се активирали, за да гарантират безопасността във въздушното пространство на страната

Военни самолети на Полша и нейни съюзници са се активирали рано тази сутрин, за да гарантират безопасността във въздушното пространство на граничещата с Украйна страна от НАТО, предаде Ройтерс, като се позова на полските въоръжени сили.

Агенцията отбелязва, че това се случва за трети път през последните осем дни. Малко по-рано украинската армия съобщи за руска атака с дронове срещу град Лвов, близо до полската граница.

„Това е поредната много натоварена нощ за цялата система за противовъздушна отбрана в Полша поради наблюдаваната активност на далекобойната авиаци на Руската федерация, която нанася удари“, написаха от Оперативното командване на полските въоръжени сили в социалната платформа „Екс“.

В края на миналия месец НАТО осъди „безотговорните действия“ на Русия след влизането на неин дрон във въздушното пространство на Полша.

„От пълномащабното нахлуване на Русия в Украйна през 2022 г. фрагменти от руски дронове и ракети бяха открити на съюзническа територия няколко пъти“, напомни на 26 август говорителката на алианса Фарах Дахлала. „Въпреки че нямаме информация, която да сочи за умишлено нападение на Русия срещу съюзници, тези действия са безотговорни и потенциално опасни“, подчерта тя.

Източник: bta.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани