Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

България открива кампанията си в Лигата на нациите с гостуване на Беларус в Унгария

[post-views]
България открива кампанията си в Лигата на нациите с гостуване на Беларус в Унгария

Тази вечер националния отбор на България по футбол ще стартира участието си в турнира Лига на нациите с гостуване на Беларус. След  това на „трикольорите“ предстоят мачове срещу Люксембург и Северна Ирландия в Лига С, Група 3 на надпреварата

България открива кампанията си в Лигата на нациите с гостуване на Беларус в Унгария
Снимка: БФС

Заради продължаващия конфликт в Украйна, мачът на „лъвовете“ ще се проведе в Залаегерсег, Унгария, а срещата е тази вече от 21:45 ч. наше време. Освенсрещу  беларусите, България ще се изправи още срещу Люксембург и Северна Ирландия в Лига С, Група 3 в Лигата на нациите. Нашите ще влязат в двубоя с Беларус в серия от шест поредни мача без загуба. Пет от срещите обаче завършиха наравно, а единственият успех беше срещу тима на Танзания с 1:0 в дебютното издание на турнира FIFA Series. Добрите резултати след идването на старши треньора на Черно море Илиан Илиев са налице, а амбициите са за първо място в групата. Публика на стадиона няма да има заради санкциите срещу Беларус във връзка с войната в Украйна. Селекционерът Илиан Илиев ще разчита на играчите в най-добра форма, като в групата му за двубоите с Беларус и Северна Ирландия попаднаха нападателят на Спартак Варна Ахмед Ахмедов, както и дебютантът Фабиан Нюрнбергер, който е играч на втородивизионния германски клуб Дармщат. Левски, ЦСКА и Лудогорец се отчетоха с по един футболист в състава съответно Алекс Колев, Иван Дюлгеров и Георги Русев. Съдийската бригада ще бъде от Румъния. Главен съдия е Овидиу Хацеган, с помощници Себастиан Джордже и Александру Черей. Четвърти арбитър е Андрей Чивулете, а на ВАР-а ще оперират италианците Джанлука Аурелиано и Марко Сера.

Беларус и България имат осем мача помежду си, като нашите водят в преките сблъсъци с 5-3 победи при голова разлика 12:6 за „трикольорите“ Другите два отбора в групата на националите ни са Северна Ирландия и Люксембург, които ще се срещнат също тази вечер, със същия начален час – 21:45 часа. След мача с Беларус, България ще посрещне Северна Ирландия на   8 септември неделя , от 19:00 часа.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Антоанета Илиева

Най-ново

Единична публикация

Избрани