Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Джак Дрейпър стана първият британец достигнал до полуфинал на Юс Ес Оупън

[post-views]
Джак Дрейпър стана първият британец достигнал до полуфинал на Юс Ес Оупън

Джак Дрейпър достигна първия си полуфинал на турнира от Големия шлем Юс Ес Оупън, като стана и първият британец, класирал се в топ четири в Ню Йорк, откакто Анди Мъри спечели титлата преди 12 години

Джак Дрейпър, който е номер 25 в света, победи десетия в ранглистата Алекс де Минор от Австралия с 6-3, 7-5, 6-2 и продължава напред, като за място на финала в неделя (8 септември) ще се изправи срещу най-добрия поставен Янник Синер. 22-годишният левичар измъкна победата, въпреки че взе медицински таймаут в началото на втория сет, за да превърже дясното си бедро. Дрейпър достигна до полуфиналите, без да загуби сет, като продължи впечатляващата си лятна серия, в която спечели първата си титла от ATP в Щутгарт, а след това победи Карлос Алкарас в Куинс Клъб в навечерието на Уимбълдън. Британският тенисист води с 1:0 над Синер в преките двубои, въпреки че победата в Куинс дойде преди три години.

Водача в световната ранглиста и в схемата на Ю ЕС ОПЪН Яник Синер от Италия стигна до полуфиналите след като се наложи над руснака Даниил Медведев с 6:2, 1:6, 6:1, 6:4 в двубой, продължил два часа и 41 минути.

При жените Американката Джесика Пегула отстрани водачката в схемата и в световната ранглиста Ига Швьонтек  от Полша и се класира за полуфиналите в Ню Йорк. Пегула се наложи над Швьонтек с 6:2, 6:4, за да достигне до първия си полуфинал на турнирите от Големия шлем. На полуфиналите американката ще се изправи срещу чехкинята Каролина Мухова. В другия полуфинал се противопоставят Арина Сабаленка от Беларус и и американката Ема Наваро.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Антоанета Илиева

Най-ново

Единична публикация

Избрани