Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Камала Харис предлага по-малко увеличение на данъка върху капиталовите печалби и данъчни облекчения за нови малки предприятия

[post-views]
Камала Харис предлага по-малко увеличение на данъка върху капиталовите печалби и данъчни облекчения за нови малки предприятия

Кандидатката за президент на САЩ от Демократическата партия Камала Харис предложи вчера да се повиши данъчната ставка върху капиталовите печалби за хората, които печелят 1 милион долара или повече, на 28 процента, вместо на 39,6 процента, колкото бе предложил президентът Джо Байдън в проектобюджета си за финансовата 2025 г., предаде Ройтерс.

Харис заяви също така пред свои поддръжници на проява в пивоварна в Норт Хемптън, щата Ню Хемпшър, на около 16 км южно от Портсмут, че ще настоява за данъчно облекчение в размер на 50 000 долара за нови малки предприятия, което е 10 пъти повече от сегашното данъчно облекчение.

„Като президент един от най-важните ми приоритети ще бъде укрепването на американския малък бизнес“, каза Харис. Тя отбеляза, че в малките предприятия работят половината от всички работници в частния сектор в САЩ.

Харис заяви, че намаляването на разходите за стартиране на нов бизнес, които се оценяват средно на 40 000 долара, ще помогне на САЩ да постигнат нейната „много амбициозна“ цел – до края на първия ѝ мандат да бъдат подадени 25 милиона нови заявления за започване на малък бизнес. По данни на ведомството, което отговаря за малкия бизнес, през 2023 г. са подадени рекордните 5,5 милиона нови заявления.

Предложението на Харис за по-ниска горна данъчна ставка върху капиталовите печалби подсказва, че тя иска да се хареса на по-широка група избиратели, отбелязва Ройтерс. Харис стана кандидат на демократите, след като Байдън се оттегли на 21 юли.

В плана си за финансовата 2025 г. Байдън предложи да се повиши данъчната ставка върху дългосрочните капиталови печалби – печалбите, получени от продажбата или търговията с активи, държани повече от една година – до 39,6 процента за лицата, които печелят над 1 милион долара годишно, от сегашните ставки, които варират до 20 процента в зависимост от дохода.

Източник: bta.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани