Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Министрите на отбраната на Германия и Украйна обсъдиха доставките на модерни ракетни системи за Киев

[post-views]
Министрите на отбраната на Германия и Украйна обсъдиха доставките на модерни ракетни системи за Киев

Украинският министър на отбраната Рустем Умеров обсъди днес в Берлин с германския министър на отбраната Борис Писториус доставката на модерни ракетни системи и боеприпаси за Украйна, предаде Укринформ, като цитира негово изявление.

„По време на официалното си посещение в Германия имах важна среща с федералния министър на отбраната Борис Писториус. Обсъдихме ключови въпроси за засилване на сътрудничеството в областта на отбраната между нашите страни. Специално внимание обърнахме на доставката на съвременни ракетни системи и боеприпаси за Украйна, както и на по-нататъшното развитие на противовъздушната отбрана“, подчертава Умеров в публикация във „Фейсбук“

Той благодари на германските партньори за предоставените системи „Пейтриът“ и за „безспорното лидерство“ в укрепването на украинската противовъздушна отбрана, като припомни, че в момента Германия е поръчала за Украйна още 17 системи за противовъздушна отбрана ИРИС-Т.

Киев ще получи четири от тях до края на тази година, а останалите – през 2025 г.

Умеров отбеляза, че тази помощ е от решаващо значение за защитата на украинското небе в контекста на последните терористични въздушни удари от страна на Русия.

Източник: bta.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани