Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Личният състав на 55-ти инженерен полк чества 50 години от създаването на Военно формирование 28880 – Белене

[post-views]
Личният състав на 55-ти инженерен полк чества 50 години от създаването на Военно формирование 28880 - Белене

снимки: 55-ти инженерен полк

Днес 5 септември, от 10:00 часа на градския площад „България“ в гр. Белене се проведе тържествена церемония по случай 50-та годишнина от създаването на военно формирование 28880. Празникът започна с посрещане на бойното знаме на полка и приемане на строя от командира на Сухопътните войски генерал-майор Деян Дешков.

Прочетени бяха поздравителни адреси, пристигнали по повод празника на формированието.

Негово Восокопреосвещенство Великотърновски митрополит Григорий с месния свещеник отец Трайчо извършиха служение за здраве, благополучие и успех на военнослужещите.

Гости на събитието бяха Милен Дулев – кмет на Община Белене, Емил Цеков – кмет на Община Никопол, Любомира Петрова – секретар на Община Свищов, командири на формирования от Сухопътните войски, бивши командири на формированието, представители на държавни институции и други.

В празничното си слово командирът на полка поздрави личния състав и благодари за професионализма и труда, които влагат за изпълненнието на поставените им задачи. Изказа своята признателност за проявените всеотдайност, упоритост и отговорност в ежедневната професионална дейност и отправи пожелания за здраве, нестихващ стремеж към професионално израстване и неизчерпаеми сили и енергия в реализирането на всяко начинание.

 За празника на формированието слово произнесе и командирът на Сухопътните войски генерал – майор Деян Дешков, кото изрази своята благодарност към професионализма и неуморния труд на личния състав на формированието в изпълнението на ежедневните специфични задачи и пожела на всички крепко здраве, благоденствие и успех в личните и професионалните начинания.

По случай празника със заповед на командира на полка с грамоти бяха наградени военнослужещи и цивилни служители, постигнали отлични резултати при изпълнение на служебните си задължения.

Празникът завърши с преминаване в тържествен марш под звуците на духовия оркестър на полка и празнична програма организирана от Представителния ансамбъл на въоръжените сили.

Източник: landforce.armf.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани