Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Олимпийският шампион Лициле Тебого спечели спринта на 200 метра от Диамантената лига в Цюрих

[post-views]
Олимпийският шампион Лициле Тебого спечели спринта на 200 метра от Диамантената лига в Цюрих

Олимпийският шампион Лициле Тебого спечели спринта на 200 метра за мъже от кръга за Диамантената лига в Цюрих, който е предпоследен за сезона в леката атлетика=

Тебого преодоля спринтовата дистанция с време 19.55 секунди и победи сребърния олимпийски медалист Кени Беднарек, който изостана с две стотни и записа личен рекорд. Трети финишира неговият американски сънародник Ериън Найтън с 19.79 секунди.

Ша’Кари Ричардсън финишира първа на 100 метра при дамите. Американката, която остана втора на Олимпиадата даде време 10:84 секунди.

Шведският състезател и олимпийски шампион Арманд Дуплантис продължи впечатляващата си серия от победи в овчарския скок за мъже и в кръга от Диамантената лига в Цюрих. Световният рекордьор оглави класирането с 5.82. Единственият друг състезател с успешен опит на тази височина бе сребърният медалист в Париж 2024 Сам Кендрикс. Къртис Маршал от Австралиястана трети с 5.72 метра.

Ямайската състезателка Шиан Салмън победи в бягането на 400 метра с препятствия с най-добро време в кариерата си от 52.97 секунди, а Рошон Кларк постави рекорд за сезона с 47.49 в дисциплината за мъже.

Кенийката Беатрис Шебет пък бе първа на 5000 метра с рекорд за сезона и за Диамантената лига – 14:09.52 минути.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Антоанета Илиева

Най-ново

Единична публикация

Избрани