Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Най-малко 7 души са ранени след стрелба на произволен принцип на магистрала в югоизточната част на щата Кентъки, властите издирват стрелеца

[post-views]
Най-малко 7 души са ранени след стрелба на произволен принцип на магистрала в югоизточната част на щата Кентъки, властите издирват стрелеца

Американската полиция продължава рано тази сутрин да издирва стрелец в селски район в югоизточната част на щата Кентъки в близост до междущатска магистрала I-75, където според властите най-малко седем души са ранени при стрелба на произволен принцип и последвала автомобилна катастрофа, предаде Асошиейтед прес.

След стрелбата снощи е започнало интензивно издирване на заподозрян от множество полицейски служители. Шерифската служба на окръг Лоръл съобщи в свой пост във „Фейсбук“, че става въпрос за „ситуация с активен стрелец“ и добави, че „много хора“ са били простреляни в близост до магистралата.

Говорителят на шерифската служба на окръг Лоръл Гилбърт Ачиардо заяви, че властите са били уведомени около 17:30 ч. вчера следобед за изстрели на междущатска магистрала I-75. Когато пристигнали на мястото на инцидента край малкото градче Лондон в щата Кентъки, чието население е около 8000 души, на около 75 мили (120 км) южно от Лексингтън, те открили множество автомобили от двете страни на пътя при изход 49 на магистралата.

„Когато първите ни два екипа пристигнаха на място, те съобщиха, че там е лудница: хора от двете страни на пътя, включени аварийни светлини, дупки от куршуми, счупени прозорци на коли, девет простреляни автомобила. Можете ли да си представите това? Просто хаос“, заяви Ачиардо на пресконференция рано тази сутрин.

Най-малко петима души са ранени и всички са в стабилно състояние, въпреки че някои от пострадалите имат „много сериозни“ наранявания, включително един човек, който е прострелян в лицето, каза още говорителят на местната шерифска служба. По думите му още двама души са ранени при последвалата автомобилна катастрофа.

Полицията блокира движението в двете посоки на магистралата, тъй като още не се знае откъде са дошли куршумите. „Все още се опитваме да установим това“, каза Ачиардо. Властите смятат, че стрелецът е бил само един и според говорителя на шерифската служба едва ли стрелбата е била предизвикана от така наречената „ярост на пътя“.

Служители от множество правоприлагащи органи са започнали да претърсват отдалечен горист район, но в крайна сметка издирването е било временно прекъснато заради тъмнината. Ачиардо каза, че търсенето ще бъде възобновено днес на разсъмване.

„В момента районът е под контрол. Разследването върви много бързо. Хората ни все още са на място. Специалният ни екип за реагиране е там. Опитваме се да открием там стрелеца“, заяви Ачиардо.

Шерифската служба съобщи, че във връзка със стрелбата е идентифицирано заподозряно лице и според органите на реда то трябва да се смята за въоръжено и опасно, хората не трябва да се приближават до него. Името му беше посочено като Джоузеф Кауч, 32-годишен бял мъж, и всеки, който има информация за местонахождението му, следва да се обади на спешния телефон 911.

Ачиардо предупреди, че властите „не са установили, че това е лицето, което е стреляло с оръжие“.

Щатската шерифска служба на окръг Лоръл призова жителите в района да си останат вкъщи, докато полицията продължава да издирва стрелеца.

Източник: bta.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани