Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Доналд Тръмп се опитва да стимулира белите избиратели от малките градове на митинг в щата Уисконсин

[post-views]
Доналд Тръмп се опитва да стимулира белите избиратели от малките градове на митинг в щата Уисконсин

Кандидатът на Републиканската партия за президент на САЩ Доналд Тръмп участва в митинг в Уисконсин, един от колебаещите се щати, който може да реши изхода от изборите, опитвайки се да затвърди подкрепата на ключова част от белите избиратели от работнически произход и от селските райони, предаде Ройтерс.

Агенцията отбелязва, че подкрепата за бившия президент намалява сред повечето демографски групи, откакто съперничката му от Демократическата партия за изборите на 5 ноември Камала Харис замени президента Джо Байдън през лятото, като кандидат за президент на демократите.

Тръмп ще говори в Моусини, градче с население от близо 4500 души, разположено недалече от Уосау, малък град с около 40 000 души, намиращ се на часове път от Милуоки и Мадисън, столицата на щата Уисконсин. Окръг Маратон, където е Моусини, е политически колебаещ се избирателен район, гласувал за кандидата на демократите Барак Обама през 2008 г. Оттогава насам окръгът се насочи надясно, като през 2016 г. и 2020 г. предпочете Тръмп – и в двата случая с около 18 пункта преднина.

В национален мащаб Харис води пред Тръмп сред латиноамериканските избиратели с 13 пункта и е увеличила подкрепата си сред чернокожите американци по последни данни на Ройтерс/Ипсос от август, но почти не е постигнала напредък сред белите избиратели, показва същото допитване.

Белите избиратели, които нямат висше образование, отдавна са ключова част от коалицията на Тръмп и все още предпочитат бившия президент с 25 пункта преднина според последното проучване на Ройтерс/Ипсос. Те подкрепяха Тръмп с 29 пункта, когато той се надпреварваше с Байдън.

Тази относителна устойчивост сред белите избиратели може да бъде от полза за Тръмп, а няколко негови съветници и съюзници казаха пред Ройтерс в последните седмици, че запазването на разликата за него в тази демографска група ще бъде от критично значение, ако той трябва да победи Харис.

Източник: bta.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани