Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Убедително начало за Германия и Нидерландия в Лигата на нациите

[post-views]
Убедително начало за Германия и Нидерландия в Лигата на нациите

Националните отбори на Германия и Нидерландия постигнаха убедителни победи в група А3 на турнира Лигата на нациите по футбол. Германците разгромиха Унгария с 5:0, а нидерландците също вкараха пет гола за успеха с 5:2 срещу Босна и Херцеговина.

Джамал Мусиала блесна с един гол и три асистенции за успешното начало на Бундестима в турнира. В мача, игран в Дюселдорф, Никлас Фюлкруг откри след пас на Мусиала в 27-а минута, а самият Мусиала удвои след бърза контраатака в 58-а минута.

След това Флориан Вирц и Александър Павлович се разписаха отново след асистенции на Мусиала, а крайното 5:0 оформи Кай Хаверц от дузпа в 81-а минута.

Нидерландия също започна с победа кампанията си в Лигата на нациите след победа над Босна и Херцеговина в Айндховен.

Джошуа Зиркзее вкара в първия си мач като титуляр за „лалетата“, за да даде преднина на домакините в 13-та минута.

Гостите изравниха 14 минути по-късно чрез Ермедин Демирович, но Тиджани Райндерс върна преднината на домакините в добавеното време на първото  полувреме, а Коди Гакпо направи 3:1 малко след почивката.

Ветеранът Един Джеко върна едно попадение, за да даде надежда на Босна да вземе нещо от мача, но Вут Вегхорст и Шави Симонс отбелязаха в заключителната част за крайното 5:2.

В Лига В2 Гърция и Албания стартираха с победи. Гърците се наложиха категорично над Финландия с 3:0 с два гола на Фотис Йоанидис и автогол на Бенджамин Калман.

Албания спечели с 2:1 срещу Украйна. Срещата се игра на неутрален терен в Прага. Украинците поведоха с гол на Юхим Конопля в 49-а минута, но символичните гости от Албания направиха обрат с попадения на Ардиан Исмаили и Ясир Асани.

Източник: bta.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани