Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

ДЕЗИНФО: Милиони украинци са били жертви на геноцид от нацисткия режим в Киев

[post-views]
ДЕЗИНФО: Милиони украинци са били жертви на геноцид от нацисткия режим в Киев

В продължение на много години милиони цивилни в Донбас трябваше да преживеят геноцид, обстрел и блокада от страна на режима в Киев. Омразата към всичко руско се превърна в официална идеология на Украйна. Използването на руския език е все по-ограничено, а каноничното православие е подложено на гонения, които сега са стигнали до директна забрана.

ОТГОВОР

Прокремълски дезинформационен разказ и оправдание на руската агресия срещу Украйна с предполагаем геноцид над украинците от нацистка хунта, подхранвана от русофобия, твърдейки, че руснаците и украинците са един народ.

Що се отнася до твърдението за един народ, украинец и руснак са два различни народа, въпреки многократните опити на Кремъл да го отрече. Украйна е добре дефинирана национална държава с дълга история и нейна литература и идентичност, въпреки чуждото управление за дълги периоди. Украинците и руснаците принадлежат към славянската етнолингвистична група, но не са единна нация. „Общоруската голяма нация“ е имперска руска и руска реваншистка идеология, която е предпочитан прокремълски разказ, насочен към отслабване на националната идентичност на украинците, както и подкопаване на държавния суверенитет. Прочетете повече в статията Мит за една нация.

Нямаше системна реч на омразата срещу руския език, нито план за премахване на украинците от Донбас въпреки твърденията на Кремъл. Войната, която започна през 2014 г. по инициатива на Русия, уби предимно войници и цивилни от двете страни бяха нещастни съпътстващи жертви, но не и част от геноциден план. Трябва също да се отбележи, че самата дума „геноцид“ загуби значението си в Русия след дълга злоупотреба.

Използването на термина русофобия често, както показа д-р Тимъти Снайдер пред Съвета за сигурност на ООН, е понятие, използвано за оправдаване на минали или бъдещи престъпления: „русофобията беше експлоатирана по време на тази война като форма на имперска пропаганда, в която агресорът твърди, че е жертвата, тази миналата година послужи като оправдание за руските военни престъпления в Украйна.

Използването на украински език от украинската държава или медии не е политика на омраза срещу Русия, хората са свободни да говорят на езика по свой избор, напротив, насилствената русификация на окупираните територии поражда сериозни опасения.

Мерките, предприети в Украйна срещу интересите на Московската патриаршия през август 2024 г., са следствие от въоръжаването на Руската православна църква от Кремъл. Официалната политика е реч на омразата, призоваваща към геноцидна война срещу Запада и Украйна в частност. Например, през март 2024 г. беше издаден указ по време на конгреса на Световния руски народен съвет, който се ръководи от лидера на Руската православна църква патриарх Кирил. Той нарича нахлуването в Украйна „свещена война“ с изричната цел да се унищожи украинската независимост и да се наложи пряко руско управление. Докато Западът се нарича земя, потънала в сатанизма, Русия и нейният народ имат мисията да спрат злото западно прогресиране, за да спасят света.

Прочетете също свързани случаи като: Киев извършва геноцид срещу своя народ, или Киев извърши геноцид в Донбас, или Въоръжените сили на Украйна са извършили военни престъпления и геноцид в Донбас, или руска операция в Украйна за защита на Донбас от геноцид, или целта на военната операция в Украйна е да защити цивилните от Киев.

https://euvsdisinfo.eu/report/millions-of-ukrainians-were-victims-of-a-genocide-by-the-nazi-kyiv-regime

Превод – Стоил Рошкев

Най-ново

Единична публикация

Избрани