Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Най-малко петима души бяха убити при въздушен удар на Западния бряг на фона на продължаващите израелските набези

[post-views]
Най-малко петима души бяха убити при въздушен удар на Западния бряг на фона на продължаващите израелските набези

При израелски въздушен удар днес бяха убити най-малко петима души в град Тубас на Западния бряг, заявиха палестинските спешни служби в момент, когато израелските сили за сигурност продължават операцията си, която според военните е насочена срещу подкрепяни от Иран въоръжени групи, предаде Ройтерс.

Палестинският Червен кръст заяви, че спасителни екипи са открили пет тела на мястото на удара.

Израелските въоръжени сили потвърдиха удара, който по думите им е поразил въоръжена групировка, но не предоставиха повече подробности.

Входовете и изходите от град Тубас бяха блокирани и израелска военна техника, включително земекопни машини и бронетранспортьори бяха забелязани в града, който се намира близо до границата с Йордания в северната част на Западния бряг.

Израелски сили провеждат редица операции в северната част на Западния бряг през последните две седмици, включващи продължителни щурмове и претърсвания в Тубас, Дженин и Тулкарм. И в трите града има силно присъствие на въоръжени групировки, включително „Хамас“, „Ислямски джихад“ и „Фатах“, посочва Ройтерс.

Съобщава се за ожесточени сблъсъци между израелските сили и палестински бойци, а на улиците и на инфраструктурата в трите града са нанесени значителни щети.

Източник: bta.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани