Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Бургас стартира инициатива кикбокса да влезе в спортното училище

[post-views]
Бургас стартира инициатива кикбокса да влезе в спортното училище

Президентът на Българска конфедерация по кикбокс и муай тай Галин Димов проведе работна среща с директора на спортното училище „Юрий Гагарин“ в град Бургас – Янчо Стойчев. Разговорът бе за създаване на профилирано обучение на спорта кикбокс, който е с над 30 годишна история у нас и постига огромни успехи на международно ниво. През 2021 г. Кикбокса бе официално приет в Олимпийското семейство и очаква своя дебют в най-престижния спортен форум на планетата. Бойният спорт стана и редовен член на Българския олимпийски комитет.

Варна от години има спортна паралелка по кикбокс, а първата такава в София беше открита през учебната 2020/2021 година в столичното спортно 57-мо средно училище „Св. Наум Охридски“. 

Ръководството на родния кикбокс започна инициативата  за създаване на спортни паралелки в страната от градовете Пловдив и Бургас, като целта е профилирано развитие на успешните ни млади състезатели.

„Ръководството на Българска конфедерация по кикбокс и муай тай започна съвместна инициатива за откриване на паралелка „Кикбокс“ в гр. Бургас.  Имаме достатъчно време да реагираме и да привлечем желаещите. Разполагаме с квалифицирани кадри, които да привлечем като преподаватели и ще го направим. Искам да изкажа своите лични благодарности на собственика на „MAX FIGHT“ г-н Любен Джубрилов за контакта и осъществената среща с директора на спортното училище в град Бургас“, заяви президента на БККМТ – Галин Димов.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Антоанета Илиева

Най-ново

Единична публикация

Избрани