Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Украинските военновъздушни сили съобщиха, че през нощта са свалили 20 от общо 25 дрона, изстреляни от Русия в шест региона

[post-views]
Украинските военновъздушни сили съобщиха, че през нощта са свалили 20 от общо 25 дрона, изстреляни от Русия в шест региона

Украинските военновъздушни сили съобщиха, че са свалили 20 от общо 25 дрона, изстреляни от Русия в шест региона, предаде Ройтерс. 

Военновъздушните сили заявиха в „Телеграм“, че руските сили са изстреляли и девет ракети. Ръководителят на Киевската областна администрация Руслан Кравченко съобщи, че в региона около столицата няма нанесени щети на жилищната и критичната инфраструктура или причинени жертви.

Ръководителят на Черкаската областна администрация Игор Табурец каза, че противовъздушната отбрана е свалила един дрон над централната част на областта, но няма разрушения. Шест дрона са били свалени в Днепропетровска област, съобщи областният управител на областта Сергий Лисак. При различни нападения през нощта в централния регион един човек е бил ранен и са нанесени щети на четири жилищни сгради и инфраструктура.

Противовъздушната отбрана е свалила пет дрона над южната Херсонска област, където при нападения през последния ден са били ранени 13 души, съобщи ръководителят на регионалната военна администрация в областта Олександър Прокудин.

През нощта руските сили са нанесли артилерийски удари по болница в Черниговска област. За момента не се съобщава за жертви на тази атака.

Източник: bta.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани