Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Военният министър: Всичко, което се дава на Украйна е декларирано и е на база на действащи решения на Народното събрание

[post-views]
Военният министър: Всичко, което се дава на Украйна е декларирано и е на база на действащи решения на Народното събрание

Всичко, което даваме досега на Украйна е на база на действащи решения на Народното събрание. Даваме само от излишното имущество на българските въоръжени сили на Украйна. Това заяви служебният министър на отбраната Атанас Запрянов в студиото на „Денят започва“.

„Имаме излишни свръхзапаси, които предоставяме на Украйна. Всички пакети които правителството е гласувало са заминали. Ние помагаме на една жертва на агресията. Това го правят всички стани. Нашата помощ се използва на територията на бойните действия. Всичко, което се дава на Украйна е декларирано“, подчерта той.

Атанас Запрянов коментира и вдигането на заплатите на военнослужещите с 30% през 2025 г.:

„Това увеличение е достатъчно на първа стъпка. Тази мярка е навременна, даже закъсняла. Една от причините, която ни пречи да вземем хора в армията са наемите, които те плащат в постъпване в гарнизоните. „Мисля, че капиталовите проекти за организация ще се извършват по график“, уточни министърът на отбраната.

Вижте целия разговор във видеото ТУК

Източник: bntnews.bg/

Най-ново

Единична публикация

Избрани