Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Григор Димитров заменя Рафаел Надал в отбора на Европа за Лейвър Къп

[post-views]
Григор Димитров заменя Рафаел Надал в отбора на Европа за Лейвър Къп

Григор Димитров ще участва в Лейвър Къп за втори път в кариерата си. Българският тенисист ще замени Рафаел Надал в тима на Европа за отборната надпревара, която ще се проведе в Берлин от 20 до 22 септември

Рафаел Надал обяви, че няма да може да играе в столицата на Германия, тъй като не е готов физически. По този начин Димитров ще подсили селекцията на легендарния Бьорн Борг. За Григор това ще е второ участие в Лейвър Къп, след като той спечели титлата с Европа в Чикаго през 2018 година. На сметката си Димитров има една победа на сингъл и една загуба на двойки в надпреварата.

Григор Димитров заменя Рафаел Надал в отбора на Европа за Лейвър Къп
Снимка: Laver Cup

Преди участието си на Лейвър Къп – Григор Димитров ще зарадва и феновете в България с демонстративен мач с Новак Джокович на 17 септември.

В отбора на Европа Димитров ще си партнира с Карлос Алкарас, Александър Зверев, Каспер Рууд, Стефанос Циципас и Даниил Медведев, докато за отбора на Света, воден от Джон Макенроу, ще играят Тейлър Фриц, Франсис Тиафо, Бен Шелтън, Танаси Кокинакис, Франсиско Серундоло и Алехандро Табило.

Отборът на Света спечели последните две издания на турнира, но в общи резултат предимството е за Европа с 4-2. Тазгодишното издание на Лейвър Къп ще бъде последно за капитаните Джон Макенроу и Бьорн Борг. През следващия сезон те ще бъдат заменени от Андре Агаси и Яник Ноа, като надпреварата ще се проведе в Сан Франциско.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Антоанета Илиева

Най-ново

Единична публикация

Избрани